Snelle levering in heel Nederland Alleen de beste kwaliteit Gratis verzending Van 1 tot 10.000M²

Veelgestelde vragen over hydrokorrels

Veelgestelde vragen over hydrokorrels Hydrokorrels zijn kleine kleistukjes die bij een zeer hoge temperatuur worden verwerkt en enorm populair zijn bij tuinders en plantenliefhebbers om een hydrocultuursysteem te creëren. Wanneer ze op de juiste manier worden gebruikt, bieden hydrokorrels vele voordelen voor planten en andere gewassen.  

Wat zijn de voordelen van hydrokorrels?

Hydrokorrels absorberen vocht en door de drainerende werking zorgen ze ervoor dat planten en hun wortels zich optimaal kunnen ontwikkelen. Hydrokorrels nemen niet alleen maar vocht op, ze absorberen ook andere vloeistoffen, zoals plantenvoeding. Een ander groot voordeel aan hydrokorrels is dat ze heel lang meegaan. Wanneer u ze even wast, kunt u ze vervolgens voor een andere plant gebruiken. Hydrokorrels kunnen zowel onderin plantenpotten worden gebruikt als boven op de potgrond. In dit laatste geval ziet het er ook nog eens decoratief uit! 

Hoe gebruik je hydrokorrels?

Hydrokorrels zijn erg gebruiksvriendelijk.

Strooi eenvoudig een laagje hydrokorrels in de bloempot of plantenbak die u gaat vullen. 1/5 van de pot of bak vullen met hydrokorrels is in de meeste gevallen voldoende. Vervolgens vult u de pot of bak aan met potgrond en plant u uw planten of bloemen erin. De hydrokorrels zorgen voor een optimale ontwikkeling van uw gewassen.

Wanneer u de hydrokorrels als decoratief element wilt gebruiken, strooit u een laag korrels op de potgrond of tuinaarde, zodat het zand niet meer zichtbaar is. 

Voor welke planten zijn hydrokorrels geschikt?

Hydrokorrels zijn voor vele verschillende plantensoorten te gebruiken. Vooral planten die snel uitdrogen en veel wortelen, gedijen goed op hydrokorrels. Ook voor planten die weinig onderhoud nodig hebben en houden van zuurstofrijke grond is het gebruik van hydrokorrels geschikt. Voorbeelden van planten waarvoor je hydrokorrels kunt gebruiken zijn o.a. orchideeën, philodendrons, drakenklimop, monstera’s, wasbloem, pilea’s (pannenkoekenplant), calathea’s en varens

Zijn hydrokorrels milieuvriendelijk?

Klei - wat de basis is van hydrokorrels - is 100% biologisch en milieuvriendelijk. Hydrokorrels worden samen met aarde en water verwarmd totdat de kleine bolletjes / korrels ontstaan. Tijdens dit proces worden er geen schadelijke additieven toegevoegd, waardoor het eindproduct vol mineralen en natuurlijke componenten zit die planten helpen gezond en sneller te groeien. Zonder dat dit schadelijk is voor het milieu. Een duurzame keuze dus!

Kun je hydrokorrels hergebruiken?

Hydrokorrels zijn herbruikbaar. Wanneer de hydrokorrels een tijdje hebben gelegen en u ze wilt gebruiken voor een andere plant, hoeft u ze alleen maar even met lauwwarm water af te spoelen, waarna u ze in een (andere) plantenpot kunt gebruiken.

Als ik de hydrokorrels niet meer gebruik, waar moet ik ze weggooien?

Hydrokorrels zijn niet composteerbaar, deponeer ze daarom bij het restafval. Maar let op: hydrokorrels gaan eigenlijk voor altijd mee! Je hoeft ze dus niet weg te gooien. Bewaar ze in een afgesloten zak op een droge plek en gebruik ze een volgende keer.

Waar zijn hydrokorrels te koop?

Hydrokorrels koopt u eenvoudig, voordelig en snel op Potgrond.nl In onze webshop heeft u de keuze uit zakken hydrokorrels van 10 of 45 liter. Daarnaast vindt u op Potgrond.nl ook Pokon Hydrokorrels in zakken van 40 liter.

Bekijk hier het volledig assortiment hydrokorrels en bestel direct 


hydrokorrels-kopen
 
  Luc     26-09-2022 16:19     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 J.G.Bakker -  18-05-2024

Momenteel gebruik ik hydrokorrels in een plantenbak die boven mijn aquarium staat. Ik heb er diverse planten instaan die s'avonds met led groeilicht belicht worden. De planten worden continu met een langzaam stromend water vanuit het aquarium voorzien. Het water stroomt erin en aan het einde er weer uit. Er staat ongeveer 3cm water onderin de bak. Het werkt dus als een biologisch filter! Mijn vraag is deze: welke stoffen zitten er in hydrokorrels?